iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zajączek dla niejadka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zajaczka podajemy z ulubionym sosem

Zajączek dla niejadka

Składniki:

Zajączek dla niejadka

 

 

Sposób przygotowania:

Zajączek dla niejadka
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Ugotowane odcedzamy, solimy solą morską, dodajemy masełko i dusimy. Z poduszonych ciepłych ziemniaczków formujemy głowę zajączka. Na uszy nakładamy kawałki szynki. Z oliwki czarnej robimy oczy i nos. Szczypior to wąsy zająca. Jeżeli jest gruby przecinamy go wzdłuż. Z kawałka umytej czerwonej papryki robimy uśmiech. Zajączka podajemy z sosem.

Tagi:

szynka