bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

zajączek lub baranek wielkanocny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

ozdobią świąteczny stół i najważniejsze , że własnoręczne

zajączek lub baranek wielkanocny

Składniki:

zajączek lub baranek wielkanocny

 

Sposób przygotowania:

zajączek lub baranek wielkanocny
Masło utrzeć z żółtkami na puszystą masę , dodać mąkę , proszek , rum , skórkę i sok z cytryny , dokładnie wymieszać . Białka ubić na pianę i delikatnie wymieszać z masą . Napełnić wysmarowaną formę pozostawiając z góry 2 cm wolnego . Piec około godziny w 170 stopniach . Po wyjęciu z formy posypać cukrem pudrem .

Z podanych składników wyszły mi dwie średnieforemki (zając i baranek) .
Formy można kupić w marketach