Sposób przygotowania:
Zajączki kruche w polewie
Mąkę przesiać na stolnicę, wsypać cukier i wymieszać. Dodać margarynę ciepłą z temperatury pokojowej i posiekać. Wlać śmietanę z drożdżami i zamieszać łyżką.
Następnie zarobić rękoma ciasto i od razu rozwałkować na 0,5 cm. Wykrawać zajączki foremką i układać na blaszce, wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor.
Zanurzać ciastka w polewie i układać na kratce, posypać kokosem i zostawić aby zastygły w chłodnym miejscu. Smacznego :)
Następnie zarobić rękoma ciasto i od razu rozwałkować na 0,5 cm. Wykrawać zajączki foremką i układać na blaszce, wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor.
Zanurzać ciastka w polewie i układać na kratce, posypać kokosem i zostawić aby zastygły w chłodnym miejscu. Smacznego :)