Sposób przygotowania:
Zakąski śledziowe.
Śledzie wyjąć ze słoika,osączyć na sitku oraz przelać zimną wo-
-dą,aby zmyć ostry zapach octu.Z papryką zrobić to samo i pokroić ją i śledzie lub też zwinąć je w ruloniki.Jajka ugotować na
twardo,przelać skorupki zimną wodą,przed obraniem ich.Po obraniu jaj,przekroić na wzdłuż i na ćwiartki,rozmieścić w szklanych kokilkach na zakąski lub na talerzu z przegródkami.Ob-
-łożyć małymi szalotkami dookoła.Pokrojone na ćwiartki jajka ob-
-lać majonezem i posypać kaparami.Wszystko to podawać z kie-
-liszkiem wódki i pieczywem.
-dą,aby zmyć ostry zapach octu.Z papryką zrobić to samo i pokroić ją i śledzie lub też zwinąć je w ruloniki.Jajka ugotować na
twardo,przelać skorupki zimną wodą,przed obraniem ich.Po obraniu jaj,przekroić na wzdłuż i na ćwiartki,rozmieścić w szklanych kokilkach na zakąski lub na talerzu z przegródkami.Ob-
-łożyć małymi szalotkami dookoła.Pokrojone na ćwiartki jajka ob-
-lać majonezem i posypać kaparami.Wszystko to podawać z kie-
-liszkiem wódki i pieczywem.