Sposób przygotowania:
Zakochane babeczki
Wszystkie składniki na muffinki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy po jednym jajku i ponownie ucieramy. Mąkę mieszamy z kakao, solą i barwnikiem. Dodajemy na przemian maślankę z aromatem i mąkę ciągle mieszając. Ocet mieszamy z sodą, powstanie piana. Od tej chwili postępujemy dość szybko. Ocet z sodą wlewamy do ciasta i mieszamy około 10s na średnich obrotach miksera. Masę przekładamy do formy wypełnionej papilotkami (15 babeczek). Ciasta nakładamy do 2/3 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach 20 minut. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy mascarpone i kilka kropel aromatu, dokładnie mieszamy. Kremem ozdabiamy babeczki. Dekorujemy je cukrowymi serduszkami. Przechowujemy w lodówce, smacznego :)
czekoladka_m
cherry