Sposób przygotowania:
Zakochane muffinki podwójnie czekoladowe
Przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia, łączymy kolejno z cukrem, olejem i mlekiem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, lekko chłodzimy i dolewamy do masy. Na końcu dodajemy ubite jajka. Delikatnie mieszamy do połączenia składników. Foremki do babeczek wypełniamy ciastem do 2/3 i pieczemy 18-20 minut w temperaturze 180º C. Studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i odrobiną barwnika (lub sok z buraków). Kremówkę łączymy stopniowo z mascarpone i likierem. Ostrym nożem delikatnie odkrawamy wierzch babeczek i wycinamy serca po czym układamy z powrotem na babeczkach. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić nim otwór z serduszkiem. całość posypać kolorowa posypką.