Sposób przygotowania:
Muffinki podwójnie kawowe
Przygotowujemy muffinki: Obie mąki mieszamy z cukrem, sodą, proszkiem do pieczenia i kawą. Margarynę rozpuszczamy, studzimy i następnie dokładnie miksujemy z jajkiem i mlekiem. Zmiksowane składniki dodajemy do sypkich i mieszamy łyżką. Dodajemy żurawinę i mieszamy wszystkie składniki. Przygotowane ciasto wlewamy do papilotek na muffinki, ułożonych w blaszce, pieczemy około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Po przestudzeniu pozbywamy się papierowych papilotek i przygotowujemy krem: Cały budyń z dodatkową łyżeczką cukru (przeznaczony na 0,5 litra) przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu w 1 szklance mleka, studzimy. Margarynę lub masło ubijamy mikserem, dodajemy kawę ekspresową i gdy składniki dobrze się połączą, ciągle miksując dokładamy po łyżce zastygniętego budyniu. Krem chłodzimy, nakładamy do szprycy do dekorowania ciast i przybieramy nim muffinki, które dekorujemy dodatkowo czekoladową posypką.