pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Zakręcone ciastka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciekawie prezentujące się zakręcone ciasteczka

Zakręcone ciastka

Składniki:

Zakręcone ciastka

 

 

Sposób przygotowania:

Zakręcone ciastka
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Mieszamy suche składniki. Margarynę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do suchych składników.
Wbijamy 2 jajka i zagniatamy ciasto. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao i dokładnie jeszcze raz zagniatamy. Oba ciasta osobno rozwałkowujemy. Układamy jeden kolor na drugim i zwijamy jak roladę. Kroimy nożem cienkie kawałki. Układamy na blaszy wyłożonej pergaminem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 10 minut.