Sposób przygotowania:
Zapakowane pałki z kurczaka
Udka opłukać, osuszyć, usunąć skórę. Ugotować udka w wywarze warzywnym. Gotowe wyciągnąć, osuszyć i lekko przestudzić. W miseczce wymieszać żółtko, przyprawę staropolską i majeranek, dodać ok. 1 łyżeczkę sosu sojowego, wymieszać. Papier ryżowy zanurzać na chwilę na talerzu z wodą, gdy zmięknie przełożyć na deskę, układać dwa- tak by jeden lekko nachodził na drugi. Mięso zanurzać w żółtku, kłaść na przygotowane na desce papiery ryżowe i / zapakować dowolnie. Smażyć na złocisty/ rumiany kolor na głębokim, rozgrzanym oleju. Gotowe pałki zawiązać( jak na zdj.) zblanszowyanymi paskami pora. Podawać z ziemniakami z wody, sosem sojowym, sosem słodko- pikantnym chili oraz mizerią z tego przepisu==> https://gotujmy.pl/mizeria-z-jablkiem-i-swiezymi-ziolami,przepisy-ogorki-przepis,76268.html
elzbieta8960
jaNina
kasik12
agnieszka_84