Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Zapiekana cukinia podana z Mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mała przekąska z cukinii

Zapiekana cukinia podana z Mozarellą

Składniki:

Zapiekana cukinia podana z Mozarellą

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana cukinia podana z Mozarellą

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek, ułóż w naczyniu plastry cukinii, lekko je posól i oprósz pieprzem. Piecz aż cukinia będzie miękka, ale nie będzie się rozpadała. Na każdym plastrze połóż plasterek sera Mozarella i połówkę orzecha włoskiego, posyp posiekanymi listkami świeżej bazylii.

 

  84 kcal/porcję.


Zobacz zalecenia dietetyczne dla osób z cukrzycą.