Sposób przygotowania:
Zapiekana kasza gryczana z twarogiem i jajkiem
Kaszę ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Ważne aby jej nie rozgotować.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do ugotowanej kaszy razem z twarogiem. Wszystko dokładnie wymieszać, ewentualnie przyprawić.
Włożyć kaszę do naczynek do zapiekania. Wyrównać powierzchnię i wbić do każdego naczynka po jednym jajku. Oprószyć solą i pierzem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 20min. Tak, aby jajko się ścięło.
Posypać natką pietruszki. Smacznego!
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do ugotowanej kaszy razem z twarogiem. Wszystko dokładnie wymieszać, ewentualnie przyprawić.
Włożyć kaszę do naczynek do zapiekania. Wyrównać powierzchnię i wbić do każdego naczynka po jednym jajku. Oprószyć solą i pierzem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 20min. Tak, aby jajko się ścięło.
Posypać natką pietruszki. Smacznego!
zbysiowa
Alex_M