Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Zapiekana papryczka czereśniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantna przystawka, idealna na każdą okazję. Pięknie wygląda i genialnie smakuje. Bardzo gorąco polecam ;)

Zapiekana papryczka czereśniowa

Składniki:

Zapiekana papryczka czereśniowa

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 - 10 papryczek czereśniowych, mogą być marynowane
  • kozi ser

 

 

  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Zapiekana papryczka czereśniowa
Z papryczek wydrążamy gniazda nasienne, nadziewamy miękkim serem kozim. Zawijamy w ciasto francuskie. Układamy na papierze do pieczenia. Ciasto smarujemy roztopionym masłem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 20 - 25 minut. Podajemy ozdobione natką pietruszki lub inną ulubioną zieleniną. Smacznego;)

Tagi:

sery ciasto ser