TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Zapiekana papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolorowe danie pełne warzyw.

Zapiekana papryka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekana papryka

 

  • 4 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 pomidory
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • szklanka rosołu
  • ulubiona przyprawa ziołowa
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Zapiekana papryka
Umyte, osuszone papryki wstawiamy do gorącego piekarnika, wyjmujemy po 5 minutach, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skórki, każdą paprykę rozcinamy, usuwamy pestki, układamy w wysmarowanym naczyniu do zapiekania.Na paprykach układamy pokrojone w ćwiartki pomidory, posypujemy pokrojoną cebulą i czosnkiem oraz przyprawami, układamy plasterki sera, zalewamy rosołem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Zapiekamy w temp. 200 stopni przez 25 minut.Podajemy gorące.
Zapiekana papryka
Składniki są już przygotowane do pracu.Możemy zaczynać.
Zapiekana papryka
Papryczki są już gotowe do zapieczenia.Do piekarnika!:)
Zapiekana papryka
Potrawa została już ukończona.Jest wspaniała.Sprawdź!