Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem z kapusty i dyni
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy i odstawiamy.
Kapustę czyścimy i kroimy na drobno. Dynię ścieramy na tarce jarzynowej. Kapustę i dynię przekładamy do garnka, wlewamy gorącą wodę i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanym maśle. Ugotowane warzywa przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Przekładamy do miski i dodajemy cebulę, startą mozzarellę, szczypiorek i przyprawy. Mieszamy.
Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju. Na każdy naleśnik wkładamy trochę farszu i składamy, posypujemy szczypiorkiem.
Kapustę czyścimy i kroimy na drobno. Dynię ścieramy na tarce jarzynowej. Kapustę i dynię przekładamy do garnka, wlewamy gorącą wodę i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanym maśle. Ugotowane warzywa przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Przekładamy do miski i dodajemy cebulę, startą mozzarellę, szczypiorek i przyprawy. Mieszamy.
Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju. Na każdy naleśnik wkładamy trochę farszu i składamy, posypujemy szczypiorkiem.