Sposób przygotowania:
Zapiekana zupa jarzynowo-serowa
Rosół przecedzić przez sito. Przelać do garnka i zagotować. Do wrzącego rosołu wrzucić całą torebkę mieszanki warzyw - zupa wiosenna 9-składnikowa. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec doprawić do smaku majerankiem. Ciasto: Do miski przesiać mąkę, dodać sól oraz masło. Przesiekać nożem. Stopniowo dodawać wodę i wyrabiać ciasto aż ciasto będzie elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Owinąć folią i odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować na cienkie placki średnią większe niż żaroodporna miseczka. Wykonanie: Zupę przelać do żaroodpornej bulionówki. Posypać starym żółtym serem. Na wierzchu nałożyć placek ciasta. Zrobić kilka nakłuć widelcem. Zapiekać w 180 st do momentu zarumienienia ciasta. Podawać gorące. Smacznego!