graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

zapiekane awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

awokado najlepsze jest jeszcze gorące

zapiekane awokado

Składniki:

zapiekane awokado

 

  • 2 awokado
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1 szklanka słodkiego mleka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

zapiekane awokado
na patelni rozgrzać olej zasmażyć mąkę gdy się lekko zrumieni wlać na patelnię mleko i zagotować cały czas mieszając,gotujemy aż sos będzie gęsty,do gorącego dodajemy odsączonego tuńczyka,doprawiamy sola do smaku,awokado kroimy wzdłuż na połowę,usuwamy pestki ,miejsca po pestkach napełniamy przygotowanym sosem,,następnie awokado układamy na patelce i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temp,180 stopni

Tagi:

sosy awokado