Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zapiekane filety z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Filety z piersi kurczaka zapiekane pod pierzynką ze śmietany kremówki, majonezu i pokrojonej w kostkę cebuli.

Zapiekane filety z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane filety z kurczaka

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • olej do posmarowania naczynia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 cebuli
  • 2 kostki mięsne
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 100 g śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Zapiekane filety z kurczaka
Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Mięso podzielić na porcje, ułożyć w naczyniu, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać do niej rozkruszone kostki mięsne, majonez i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowaną mieszankę rozłożyć na mięsie. Filety pod pierzynką zapiekać w 180 stopniach przez ok. 35-40 minut.
Zapiekane filety z kurczaka
Mięso podzielone na porcje ułożone w naczyniu oprószone solą i pieprzem.
Zapiekane filety z kurczaka
Pokrojona w kostkę cebula z dodatkiem kostek mięsnych majonezu i śmietany.
Zapiekane filety z kurczaka
Dodatki do mięsa dokładnie ze sobą wymieszane.
Zapiekane filety z kurczaka
Przygotowana mieszanka rozłożona na mięsie.