gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

zapiekane gołąbki z kaszą pod pierzynką z marchewki i pomidorów. Pyszny obiadzik posmakuje każdemu. Polecam

Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
Kapustę sparzamy, oddzielamy liście. kaszę gotujemy na wodzie al dente. Mięso podsmażamy, przyprawiamy solą i pieprzem i ziołami prowansalskimi. mieszamy mięso z kaszą. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.. Cebulę podsmażamy, na oleju, dodajemy marchewkę, zalewamy winem, dusimy do miękkości, dodajemy pomidory i dusimy aż się rozpadną. Dodajemy ketchup, pieprz czarny, ziołowy i sól. dusimy 5 min. na liście kapusty kładzimy mięso z kaszą, zwijamy. kładziemy do naczynia żarodopornego wyłożonego liśćmi kapusty. polewamy sosem. pieczemy 1 godz w 180 stopniach. smacznego.
Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
marchewkę trzemy, cebulę kroimy w kostkę.
Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
przygotowyjemy sos którym zalewamy gołąbki.
Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
kaszę gotujemy, mięso podsmażamy, mieszamy razem i przyprawamy.
Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
zawijamy gołąbki i zalewamy sosem pieczemy.