Sposób przygotowania:
Zapiekane gołąbki z kaszą i warzywami
Kapustę sparzamy, oddzielamy liście. kaszę gotujemy na wodzie al dente. Mięso podsmażamy, przyprawiamy solą i pieprzem i ziołami prowansalskimi. mieszamy mięso z kaszą. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.. Cebulę podsmażamy, na oleju, dodajemy marchewkę, zalewamy winem, dusimy do miękkości, dodajemy pomidory i dusimy aż się rozpadną. Dodajemy ketchup, pieprz czarny, ziołowy i sól. dusimy 5 min. na liście kapusty kładzimy mięso z kaszą, zwijamy. kładziemy do naczynia żarodopornego wyłożonego liśćmi kapusty. polewamy sosem. pieczemy 1 godz w 180 stopniach. smacznego.