Sposób przygotowania:
Gołąbki zapiekane
Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, sól czosnkową i przyprawę do wieprzowiny. Całość dokładnie mieszamy. Porcję mięsa układamy na liściach kapusty pekińskiej i zawijamy (można związać nitką, aby nam się nie rozwijały). Gołąbki układamy w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym. Pomidory myjemy, kroimy w plastry i układamy wokół gołąbków. Boczek kroimy w drobną kostkę i posypujemy gołąbki. Jogurt mieszamy z czosnkiem granulowanym i całość polewamy. Masło trzemy na tarce i posypujemy danie. Zapiekamy w temp. 180 stopni, ok. 60 minut, po czym całość posypujemy startym na tarce żółtym serem i zapiekamy jeszcze ok. 30 minut.