luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Gołąbki w meksykańskim sosie

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszne gołąbki z pęczaku zawijane w kapustę pekińską. zapiekane z sosem meksykańskim Łowicz

Gołąbki w meksykańskim sosie

Składniki:

Gołąbki w meksykańskim sosie

 

  • 12 liści kapusty pekińskiej
  • 1,5 szkl ugotowanej kaszy "pęczak"
  • 200 g mięsa mielonego
  • pół cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • sos meksykański Łowicz
  • ser żółty do posypania
  • kilka oliwek

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki w meksykańskim sosie
Liście kapusty sparzyć, Mięso przysmażyć z cebulką, dodać do kaszy. przyprawić do smaku dodać jajko i wymieszać nadzienie. W sparzone liście zawijać po łyżce nadzienia, ułożyć ciasno w naczyniu posmarowanym oliwą i przykryć sosem meksykańskim. Wierzch posypać żółtym serem i pokrojonymi na plasterki oliwkami. Zapiekać w piekarniku ok 40 min w temp 200 st