Zapiekane jaja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obrane jaja przekroić na pół. Wydrążyć z nich żółtka. Żółtka zmieszać ze szczypiorkiem, przyprawami i odrobiną majonezu. Białka n

Zapiekane jaja

Składniki:

Zapiekane jaja

 

  • 10 ugotowanych na twardo jaj,
  • posiekany cienki szczypiorek,
  • 10 plastrów żółtego sera,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki majonezu,
  • świeży szpinak

Sposób przygotowania:

Zapiekane jaja
Obrane jaja przekroić na pół. Wydrążyć z nich żółtka. Żółtka zmieszać ze szczypiorkiem, przyprawami i odrobiną majonezu. Białka napełnić farszem i przykryć żółtym serem. Piec w piekarniku do momentu rozpuszczenia sera. Podawać na listkach świeżego szpinaku.

Tagi:

sery szpinak ser