Zapiekane krakersiki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne krakersiki zapiekane

Zapiekane krakersiki z pieczarkami

Składniki:

Zapiekane krakersiki z pieczarkami

 

  • paczka krakersów 100 g
  • 30 dkg pieczarek
  • 10 dkg startego sera żółtego
  • 90 g pasztet DROP
  • sól, pieprz
  • słodka papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Zapiekane krakersiki z pieczarkami
Pieczarki trzemy na tarce, następnie przysmażamy na rozgrzanej patelni. Odcedzamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Krakersy smarujemy cienką warstwą pasztetu, kładziemy na nie łyżkę pieczarek, posypujemy żółtym serem. Układamy krakersy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. na ok 10 min.

Tagi:

sery ser pasztet