Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z serem
CIASTO NALEŚNIKOWE: mleko, wodę i jajko umieścić w misce i roztrzepać trzepaczką lub zmiksować mikserem. Dodać mąkę, szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Ciasto na naleśniki powinno mieć jednolitą konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na około pół godziny. Gdy okazało się zbyt gęste, to należy dolać nieco mleka lub wody.FARSZ DO NALEŚNIKÓW: biały ser rozgnieść widelcem, połączyć z serkiem homogenizowanym, żółtkami, cukrem i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do sera i delikatnie wymieszać. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni spryskanej odrobiną oleju. Smarować je serowym farszem i zwijać w rulony. Układać w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem. Naleśniki polać śmietaną kremówką roztrzepaną z jajkiem i cukrem pudrem. Wstawić do nagrzanego do 170°C piekarnika na 20 minut. Naczynie z naleśnikami wyjąć z piekarnika i odstawić na kilka minut do przestygnięcia.
Alex_M
anemon
W takim razie zapraszam Cię @Alex_M na naleśniki.