paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki z farszem z pieczarek, kukurydzy, kalafiora oraz brokuła zapiekane z żółtym serkiem podane na ciepło.

Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem
Różyczki brokuła i kalafiora ugotować w osolonej wodzie, pieczarki również, następnie pieczarki pokroić. Do warzyw dodać odsączoną kukurydzę, pieczarki, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przygotować ciasto :Mąkę wymieszać z jajkiem i mlekiem na jednolitą masę. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki. Na każdy naleśnik wycisnąć ketchup i rozsmarować, następnie wyłożyć farsz i rolować. Układać naleśniki z farszem jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania.Posypać startym serkiem i oregano. Piec w temp. 180 stopni ok. 15-20 minut. Podawać na ciepło , można polać ketchupem.
Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem
Przygotować ciasto :Mąkę wymieszać z jajkiem i mlekiem na jednolitą masę. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.
Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem
Różyczki brokuła i kalafiora ugotować w osolonej wodzie, pieczarki również, następnie pieczarki pokroić.
Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem
Na każdy naleśnik wycisnąć ketchup i rozsmarować, następnie wyłożyć farsz i rolować.
Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem
Układać naleśniki z farszem jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania.Posypać startym serkiem i oregano.