Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki a la caprese
Z podanych składników przygotować ciasto. Na rozgrzanej patelni upiec naleśniki. Z podanej ilości wychodzi 5 sztuk, więc jest to porcja dla 1-2 osób. Mozzarellę i pomidora pokroić w plastry. Nakładać na rozłożony naleśnik po kilka plasterków pomidora i mozzarelli i posypać pokrojonymi listkami bazylii. Doprawić solą ziołową, Poskładać w trójkąty. Czynność powtórzyć z wszystkimi naleśnikami. Ułożyć w naczyniu do pieczenia.Na wierzch każdego naleśnika nałożyć po plasterku mozzarelli, posypać bazylią i polać olejem sezamowym. Do naczynia włożyć dodatkowo kilka pomidorków koktajlowych. Można jeszcze troszkę posolić solą ziołową. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 180°C aż do rozpuszczenia sera.