Sposób przygotowania:
zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Ciasto na naleśniki: mąkę, jajko, mleko zmiksować, przyprawić solą, pieprzem szczypta bazylii i pół łyżeczki pasty curry. i usmażyć naleśniki.
Na patelni podsmażyć szpinak z serem feta (pół kostki) i śmietaną, doprawić solą i szczyptą chilli. powtałym farszem posmarować naleśniki i zawijać w rulony.
posmarować masłem żaroodporne naczynie i ułożyć w nim naleśniki. na naleśnikach ułożyć pokrojone w plastry pomitory i przysypać startym serem żółtym a na wierzch posypać pokrojony w kostkę ser feta. zapiekać w piekarniku ok. 15 minut . w 180stopniach.
Na patelni podsmażyć szpinak z serem feta (pół kostki) i śmietaną, doprawić solą i szczyptą chilli. powtałym farszem posmarować naleśniki i zawijać w rulony.
posmarować masłem żaroodporne naczynie i ułożyć w nim naleśniki. na naleśnikach ułożyć pokrojone w plastry pomitory i przysypać startym serem żółtym a na wierzch posypać pokrojony w kostkę ser feta. zapiekać w piekarniku ok. 15 minut . w 180stopniach.
wedith1