dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

zapiekane naleśniki ze szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zdrowie naleśniki na "inaczej"

zapiekane naleśniki ze szpinakiem

Składniki:

zapiekane naleśniki ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Ciasto na naleśniki: mąkę, jajko, mleko zmiksować, przyprawić solą, pieprzem szczypta bazylii i pół łyżeczki pasty curry. i usmażyć naleśniki.

Na patelni podsmażyć szpinak z serem feta (pół kostki) i śmietaną, doprawić solą i szczyptą chilli. powtałym farszem posmarować naleśniki i zawijać w rulony.

posmarować masłem żaroodporne naczynie i ułożyć w nim naleśniki. na naleśnikach ułożyć pokrojone w plastry pomitory i przysypać startym serem żółtym a na wierzch posypać pokrojony w kostkę ser feta. zapiekać w piekarniku ok. 15 minut . w 180stopniach.