dasada1

dasada1

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

zapiekane ogórki faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To danie to idealny dodatek do ziemniaków lub jako samodzielne danie

zapiekane ogórki faszerowane pieczarkami

Składniki:

zapiekane ogórki faszerowane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

zapiekane ogórki faszerowane pieczarkami
Ogórki obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Oprószamy sola i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebule drobno siekamy i wkładamy na spód naszych ogórków. Pieczarki oczyszczamy, siekamy drobno, następnie mieszamy z sola, sokiem z cytryny, jogyurtem oraz ziołami. Dopełniamy ogórki. Na wierzch kładziemy wiórki masła. wkładamy do zaroodpornej formy, dusimy do miękkości, w razie potrzeby podlewamy woda.

Tagi:

zioła ogórki