Sposób przygotowania:
Zapiekane polędwiczkiI

1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry, lekko rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
II

2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy sola oraz przyprawą do ziemniaków. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
III

3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mini marchewki, brokuł pokrojony na małe różyczki oraz pokrojoną w drobne paseczki paprykę.
IV

4. Na upieczone ziemniaki wykładamy mięso, następnie warzywa.
V

5. Ketchup mieszamy z majonezem i smarujemy sosem warzywa.
VI

6. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
7. Zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
VII

8. Gotowe.
9. Smacznego.