Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekane ruloniki naleśnikowe na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naprawdę pyszna,warto zrobić!

Zapiekane ruloniki naleśnikowe na słodko

Składniki:

Zapiekane ruloniki naleśnikowe na słodko

 

  • Naleśniki:
  • 25 dag.mąki,
  • 3 jajka,
  • 400ml.mleka,
  • 1 łyżka cukru
  • Nadzienie:
  • 20 dag.mielonych orzechów włoskich,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1 łyżka rodzynek,
  • 1 cukier waniliowy,
  • waniliowy aromat do ciasta
  • Dodatkowo:
  • 500 ml.kremówki,
  • 3 żółtka,
  • 3 tor.cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Zapiekane ruloniki naleśnikowe na słodko
Jajka ubić z mlekiem i cukrem,dodać mąkę dokładnie wymieszać,przykryć i odstawić na 15min.Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim kolejno cieniutkie naleśniki.
Mielone orzechy wymieszać z rodzynkami,cukrem i cukrem waniliowym.Porcje nadzienia kłaść na naleśniki i zwinąć w dość luźne rulony,skropić je aromatem i każdy przekroić na pół.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem,ciasno ułożyć w nim ruloniki.Kremówkę wymieszać z cukrami waniliowymi i żółtkami zalać nią ruloniki i zapiekać ok.20min.na złoty kolor.