Sposób przygotowania:
Zapiekane ruloniki naleśnikowe na słodko
Jajka ubić z mlekiem i cukrem,dodać mąkę dokładnie wymieszać,przykryć i odstawić na 15min.Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim kolejno cieniutkie naleśniki.
Mielone orzechy wymieszać z rodzynkami,cukrem i cukrem waniliowym.Porcje nadzienia kłaść na naleśniki i zwinąć w dość luźne rulony,skropić je aromatem i każdy przekroić na pół.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem,ciasno ułożyć w nim ruloniki.Kremówkę wymieszać z cukrami waniliowymi i żółtkami zalać nią ruloniki i zapiekać ok.20min.na złoty kolor.
Mielone orzechy wymieszać z rodzynkami,cukrem i cukrem waniliowym.Porcje nadzienia kłaść na naleśniki i zwinąć w dość luźne rulony,skropić je aromatem i każdy przekroić na pół.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem,ciasno ułożyć w nim ruloniki.Kremówkę wymieszać z cukrami waniliowymi i żółtkami zalać nią ruloniki i zapiekać ok.20min.na złoty kolor.