Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Zapiekane rurki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny i prosty przepis na cannelloni

Zapiekane rurki

Składniki:

Zapiekane rurki

 

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag. marchewki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 16 rurek cannelloni
  • 25 dag. żółtego sera
  • 3 pomidory
  • 3 gałązki oregano
  • 40 dag. mięsa mielonego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kartonik gotowego sosu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Zapiekane rurki
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Marchewkę obierz i pokrój w kostkż. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć przygotowane warzywa i smaż 10min. Warzywa wyjmij z patelni, ostudź.
W tym czasie zetrzyj ser, a umyte pomidory pokrój w plastry. Posiekaj oregano.
Mięso mielone wymieszaj z podsmażonymi warzywami i koncentratem. Dopraw do smaku, smaż 10min. na pozostałym oleju. Wymieszaj z posiekanym oregano i połową sera.
Przygotowaną masą nadziej cannelloni. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i polej sosem. Przykryj plasterkami pomidora i startym serem. Zapiekaj 40min. w temp. 175 st.