Sposób przygotowania:
Zapiekanka Gołąbek.
Kapustę poszatkować i obgotować ok.10 minut w osolonym wrzątku,odcedzić i odcisnąć z wody.
Mięso usmażyć z posiekaną cebulką, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuścić, nakładać warstwami na przemian kapustę i mięso.Każdą warstwę kapusty oprószyć papryką mieloną.Pierwszą i ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta.
Koncentrat pomidorowy rozmieszać z wodą,doprawić vegetą.Polać zapiekankę, na wierzchu rozłożyć wiórki masła.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 50-60 minut.
Ja podałam z ryżem na sypko, ale można jeść z pieczywem,ziemniakami czy makaronem.
Mięso usmażyć z posiekaną cebulką, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuścić, nakładać warstwami na przemian kapustę i mięso.Każdą warstwę kapusty oprószyć papryką mieloną.Pierwszą i ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta.
Koncentrat pomidorowy rozmieszać z wodą,doprawić vegetą.Polać zapiekankę, na wierzchu rozłożyć wiórki masła.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 50-60 minut.
Ja podałam z ryżem na sypko, ale można jeść z pieczywem,ziemniakami czy makaronem.
wedith1
caroline1983
luna
małgosia7902
msewka
Też nad tym myślałam, ale miałam zbyt małe naczynie do zapiekania, więc ten wariant przeważył.
Jojo
eli_555
Śliweczka
iwi69
Racja.
jovi
małgosia7902
msewka
A.B.
pałla
msewka
W takim razie mam nadzieję,że Twoja ocena tego przepisu na jedynkę to pomyłka.
sabiii
misiabe