Sposób przygotowania:
Zapiekanka Kubuś PuchatekI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę. Mięso doprawiam przyprawą Gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso układam na środku naczynia.
II
2. Warzywa Trio również smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą oraz pieprzem. Po usmażeniu warzywa układam na około mięsa.
III
3. Majonez łączę razem z ketchupem i polewam zapiekankę.
4. Wierzch zapiekanki posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
5. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
IV
6. Przed podaniem posypuję posiekanym drobno szczypiorkiem
7. Zapiekankę podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
8. Gotowe
9. Smacznego
lukrowanepierniczki