Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i pieczarkamiETAP 1:
Pierś z kurczaka opłukujemy i osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Makaron gotujemy al dente.
ETAP 2:
Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w plasterki. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę.
Gdy ta się zeszkli, dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu. Dodajemy sól i pieprz.
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3 minuty.
ETAP 3:
Pierś z kurczaka, odcedzony makaron, pieczarki z cebulą i brokuł mieszamy, dodajemy przyprawę do dań kuchni włoskiej oraz ketchup, wlewamy tłuszcz ze smażenia mięsa, mieszamy.
Całość przekładamy do natłuszczonej formy do pieczenia.
Ser ścieramy na tarce, posypujemy nim potrawę.
Pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.