Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa
Mięso mielone smażę z przyprawami, dodaję trochę czerwonego wina, zostawiam na małym ogniu aż wino odparuje. Pieczarki myję i drobno siekam, smażę na masełku z dodatkiem czosnku, aż odparują całą wodę. Przygotowuje sos beszamelowy lub używam gotowego (ja użyłam sosu gotowego kupnego). Makaron gotuję około 10min. Wsypuję cześć makaronu na dno naczynia żaroodpornego. Polewam kilkoma łyżkami sosu beszamelowego. Pokrywam dokłądnie mięsem mielonym. Przykrywam makaronem , polewam go kilkoma łyżkami sosu. Układam kilka pomidorków. Zasypuję kolejną warstwą makaronu.. Nanią wsypuję przygotowane wcześniej pieczarki. Przykrywam wszystko makaronem. Polewam pozostałym sosem beszamelowym. Układam pozostałe pomidorki pokrojone w połówki. Przykrywam żółtym serem pokrojonym w cienkie plasterki. Zamykam naczynie i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200st. na 30min.