Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa
Obrać cebulę, umyć, posiekać na plasterki, te plasterki na ćwiartki i poddusić posolone na rozgrzanym oleju na małym ogniu. Postawić wodę na makaron i posolić ją. Mięso dodać do lekko podduszonej cebuli i doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym. Do gotującej ię wody wrzucić makaron. W 250ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę i wlewamy na patelnię. Mieszamy dokładnie z mięsem i cebulą po czym dodajemy śmietankę, wszystko mieszamy. Odcedzamy makaron i wkładamy go do naczynia żaroodpornego. Obieramy cukinie i kroimy na plasterki. Rozkładamy je na makaronie na to wlewamy sos z mięsem i kruszymy na górę ser. Wkładamy całość przykrytą do rozgrzanego do 180' piekarnika i zapiekamy około 10-15 minut. Smacznego