Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa a'la pizza
Odmierzoną ilość makaronu gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z przecierem pomidorowym oraz jajkiem. Przekładamy na formę do tarty, posypujemy delikatnie startym żółtym serem i wyrównujemy.
Do mięsa dodajemy przeciśnięte przez praskę lub posiekane ząbki czosnku, suszoną bazylię oraz sól i pieprz. Wykładamy na ugotowany makaron.
Brokuła gotujemy al dente, odcedzamy i układamy na połowie naszej zapiekanki. Na drugą część wykładamy podpieczone pieczarki. na całości układamy także połówki pomidorków koktajlowych.
Obficie posypujemy resztą sera żółtego i pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180st C.
Do mięsa dodajemy przeciśnięte przez praskę lub posiekane ząbki czosnku, suszoną bazylię oraz sól i pieprz. Wykładamy na ugotowany makaron.
Brokuła gotujemy al dente, odcedzamy i układamy na połowie naszej zapiekanki. Na drugą część wykładamy podpieczone pieczarki. na całości układamy także połówki pomidorków koktajlowych.
Obficie posypujemy resztą sera żółtego i pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180st C.