Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z indykiem i krewe
W rondelku gotuje 0,5 litra wody, dodaj kostkę Rosołu z kury i gotuje minutę. Kurczaka kroje w drobne paseczki opruszam solą i pieprzem a nastepnie podsmażam . Kiedy przybierze rumianego koloru dodaje 2 łyżki sosu sojowego i wykładam na talerz.Paprykę oczyszczam i kroje w drobną kostkę a następnie smaże na tej samej patelni co kurczaka wraz z krewetkami, resztą sosu sojowego i 125 ml rosołu. Zcieram imbir na tarce i dodaje do krewetek a także śmietankę i kurczaka całość dokładnie mieszam. Na sam koniec dodaje makaron ugotowany al dente doprawiam solą i pieprzem i jeszcze raz mieszam. Wykładam do żaroodpornego naczynia, posypuje startym serem i wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180C na kilka minut (około 5-10 aż ser się roztopi i zarumieni)