Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym
Makaron gotujemy al'dente. Na rozgrzaną patelnię dodajemy rozgniecione ząbki czosnku a następnie pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy aż się zarumieni. Do czosnku i cebuli wrzucamy mielone mięso indyka, smażymy 10min, następnie przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, słodką papryką według uznania. Smażymy jeszcze około 5 min. Na oddzielną patelnię wrzucamy pieczarki, solimy je, i smażymy do momentu odparowania wody. Bakłażan kroimy w plastry a paprykę na drobne kawałki, solimy. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Na dnie układamy część ugotowanego makaronu, następnie układamy bakłażany, mięso, pieczarki, kolejną warstwę bakłażanów, paprykę, resztę makaronu. Całość posypujemy startą mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35min.