Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z piersią z kurczakaETAP 1:

Makaron gotujemy al dente.
Pieczarki myjemy i oczyszczamy. Paprykę myjemy.
Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pieczarki i smażymy, aż grzyby będą miękkie i odparuje z nich płyn.
Dodajemy sól i pieprz.
ETAP 2:

Do pieczarek dodajemy paprykę, smażymy do miękkości.
ETAP 3:

Kukurydzę z puszki odsączamy z zalewy, dodajemy do pieczarek i papryki.
ETAP 4:

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju.
Mięso dodajemy do reszty składników. Dodajemy odcedzony makaron i passatę pomidorową, mieszamy.
ETAP 5:

Mozzarellę kroimy na plasterki
Plastry mozzarelli oraz starty ser gouda układamy na zapiekance.
Zapiekankę pieczemy ok. 15 minut w 180 st. C.