Sposób przygotowania:
Zapiekanka mięsna z selerem
Mięso dowolne zmielić przez maszynkę do mielenia. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, ząbki czosnku obrane przepuścić przez praskę. Wymieszać mięso z cebulą i czosnkiem, przyprawić pieprzem i solą do smaku, dodać przyprawę typu vegeta. Wymieszać razem, seler obrać, skropić sokiem z cytryny pokroić w plasterki.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian najpierw seler na dnie i następnie mięso, starty ser i na końcu posypać startym serem. Podlać szklanką bulionu warzywnego lub rosołem.
Włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach, podawać ciepłe. Jeżeli za bardzo się przypieka z wierzch to na początku przykryć folią aluminiową, a pod koniec odkryć aby ładnie się przypiekło.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian najpierw seler na dnie i następnie mięso, starty ser i na końcu posypać startym serem. Podlać szklanką bulionu warzywnego lub rosołem.
Włożyć do piekarnika i piec w 180 stopniach, podawać ciepłe. Jeżeli za bardzo się przypieka z wierzch to na początku przykryć folią aluminiową, a pod koniec odkryć aby ładnie się przypiekło.