Sposób przygotowania:
Zapiekanka na cieście francuskim
Opakowanie ciasta francuskiego rozwinąć na brytfannie wysmarowanej margaryną.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połowę wyłożyć na ciasto francuskie. Parówki pokroić wzdłuż na pół i na mniejsze kawałki. Pomidora także pokroić. Ogórek kiszony pokroić w plasterki. Tak samo pokroić kawałki mielonki, na mniejsze.
Wszystkie składniki wysypać na ser żółty na cieście francuskim. Posypać pozostałością sera i pieprze do smaku. Piec ok. 30 minut w 180 st.
Podawać ciepłe, np. z keczupem.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połowę wyłożyć na ciasto francuskie. Parówki pokroić wzdłuż na pół i na mniejsze kawałki. Pomidora także pokroić. Ogórek kiszony pokroić w plasterki. Tak samo pokroić kawałki mielonki, na mniejsze.
Wszystkie składniki wysypać na ser żółty na cieście francuskim. Posypać pozostałością sera i pieprze do smaku. Piec ok. 30 minut w 180 st.
Podawać ciepłe, np. z keczupem.