Sposób przygotowania:
Zapiekane wachlarze z naleśnikówPrzygotowanie naleśników i farszu
Jajka wymieszać z mlekiem i wodą. Dodać mąkę i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki. Mięso mielone przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, pomidory z puszki i keczup. Przyprawić do smaku ziołami prowansalskimi,ostrą papryką i solą. Na końcu dodać osączoną, czerwoną fasolę. Chwilę przesmażyć.
Wykończenie potrawy

Farsz mięsny rozłożyć na naleśnikach, a potem złożyć je w wachlarze. Ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym. Pomidory pokroić w drobną kostkę i posypać nimi zapiekankę. Na wierzchu rozłożyć starty ser i posiekaną natkę pietruszki. Zapiekać w nagrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 20 minut.