Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

zapiekanka Nany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo dobre danie dla jaroszy

zapiekanka Nany

Składniki:

zapiekanka Nany

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 3 strąki papryki (zielona czerwona i żółta)
  • 3 pomidory
  • 1/2 puszki groszku
  • 50 dag mrożonych filetó rybnych
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • wegeta
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

zapiekanka Nany
W rondlu na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do tego dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Ugotować ryż na sypko i dodać do cebuli. Smażyć na wolnym ogniu. Następnie umyć paprykę, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paski i włożyć do rondla. Pomidory umyć, pokroić w ósemki i razem z groszkiem dodać do reszty. Doprawić do smaku, solą, pieprzem, vegetą i wstawić do gorącego piekarnika. W tym czasie obsmażyć filet rybne, a następnie pokroić na małe kawałki. Wyjąć zapiekankę z piekarnika, włożyć filety i delikatnie wymieszać. Upieczoną zapiekankę posypać natką pietruszki.

Tagi:

ryż