Sposób przygotowania:
Zapiekanka pomarańczowa
1. Cebulę kroję w kostkę i szkle na maśle.
2. Ziemniaki wraz z marchewką obieram i kroję w plasterki.
3. Śmietankę mieszam wraz z rozbełtanym jajkiem i przyprawami.
4. Łososia rozdraniaj delikatnie widelcem.
5. W naczyniu układam warstwami zapiekankę: Bataty, marchew, młody ziemniak, łosoś, bataty oraz marchew. Całość zalewam powoli sosem.
6. Zapiekankę piekę w 195 stopniach ok 50 minut ( do momentu, aż warzywa będą miękkie).
2. Ziemniaki wraz z marchewką obieram i kroję w plasterki.
3. Śmietankę mieszam wraz z rozbełtanym jajkiem i przyprawami.
4. Łososia rozdraniaj delikatnie widelcem.
5. W naczyniu układam warstwami zapiekankę: Bataty, marchew, młody ziemniak, łosoś, bataty oraz marchew. Całość zalewam powoli sosem.
6. Zapiekankę piekę w 195 stopniach ok 50 minut ( do momentu, aż warzywa będą miękkie).