Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybkowo-warzywna (dla 2 osób)
Ziemniaczki obieramy, kroimy na kostki, marchewkę kroimy w plasterki, obsypujemy niewielką ilością pieprzu i wegety, wkładamy do nasmarowanego oliwą z oliwek naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180°C, gdy warzywa będą się robić miękkie (po ok.25-30 min.) wrzucamy do nich pokrojoną w kostki, posoloną, popieprzoną i skroploną sokiem z cytryny rybę oraz cukinię pokrojoną wg własnej fantazji :) ja pokroiłam w niewielkie trójkąty. Pieczemy wszystko przez kolejne 20 minut. Na koniec polewamy sosem (ok. 3 łyżki jogurtu naturalnego, starty ogórek zielony, trochę startej marchewki + oregano, wyciśnięty czosnek, sól i pieprz) i pieczemy przez 10-15 minut. Smacznego :)
msewka
limo_