Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna
Filet z dorsza bardzo dokładnie umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, a następnie pokroić w nieduże kawałki. Pokrojone filety rybne posypać solą oraz białym pieprzem. Połówkę cytryny umyć i wycisnąć z niej sok. Wyciśniętym sokiem z cytryny pol,ać pokrojone filety. Cebulę pokroić, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić w niewielką kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę. Podsmażoną cebulę dodać do pokrojonej ryby z przyprawami. Puszkę kukurydzy oraz puszkę groszku dobrze odcedzić na durszlaku. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować margaryną, a następnie nałożyć do niego część pokrojonej ryby wymieszanej z cebulą, a następnie groszek i kukurydzę i znowu rybę. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około 40 minut.