Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna z makaronem
1. Ryby oprószyć przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na pół godziny. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę pokroić w plasterki i gotować 5 minut w osolonej , wrzącej wodzie. Kalafior także ugotować.
2. Ryby obtoczyć w mące i usmażyć je. Naczynie do zapiekania nasmarować tłuszczem, ułożyć w nim : na dno 3/4 makaronu, pozostałe składniki i na wierzch 1/4 makaronu.
3. Jajko wymieszać z koperkiem, serem i ze śmietaną. Polać górę zapiekanki. Zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut.
2. Ryby obtoczyć w mące i usmażyć je. Naczynie do zapiekania nasmarować tłuszczem, ułożyć w nim : na dno 3/4 makaronu, pozostałe składniki i na wierzch 1/4 makaronu.
3. Jajko wymieszać z koperkiem, serem i ze śmietaną. Polać górę zapiekanki. Zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut.