Sposób przygotowania:
Dorszowo szpinakowa zapiekanka
Makaron ugotowałam, odcedziłam. Filety umyłam, osuszyłam, posoliłam. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oliwy, usmażyłam na niej ryby z obu stron. Wyjęłam, podzieliłam na kawałki. Szpinak rozmroziłam, lekko odcisnęłam. Cebulę i czosnek obrałam. Cebulę drobno posiekałam, czosnek przecisnęłam przez praskę. Na patelni rozgrzałam resztę oliwy. Podsmażyłam czosnek i cebulę. Dodałam szpinak, doprawiłam solą i pieprzem, chwilę smażyłam. Makaron wymieszałam ze szpinakiem i rybą. Naczynie żaroodporne posmarowałam tłuszczem, wyłożyłam mieszankę makaronową. Zapiekałam ok 10 minut w 200 s.c .Jaja roztrzepałam ze śmietaną i serem . Po 10 minutach pieczenia wylałam na zapiekankę. Piekłam dalej 30 minut w 170 s.c