Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa
Pomidory pokroić w plastry. Mozzarellę również pokroić w plastry.
Ryż ugotować w osolonym wrzątku według informacji na opakowaniu. Ryż podzielić na dwie części. Jeną przełożyć do formy żaroodpornej.
Ryż oprószyć solą i pieprzem oraz położyć do smaku kilka listków bazylii. Przełożyć plastry pomidora doprawić do smaku. Na pomidora położyć plastry sera mozzarella.
Czynności powtórzyć z druga połową ryżu, pomidorów i serka. Zapiekankę piecz a nagranym piekarniku aż ser mozzarellą się roztopi.
Ryż ugotować w osolonym wrzątku według informacji na opakowaniu. Ryż podzielić na dwie części. Jeną przełożyć do formy żaroodpornej.
Ryż oprószyć solą i pieprzem oraz położyć do smaku kilka listków bazylii. Przełożyć plastry pomidora doprawić do smaku. Na pomidora położyć plastry sera mozzarella.
Czynności powtórzyć z druga połową ryżu, pomidorów i serka. Zapiekankę piecz a nagranym piekarniku aż ser mozzarellą się roztopi.