Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa a'la gyros
Ryż wrzucić na lekko osolony wrzątek, gotować 12 minut, odcedzić. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię, wymieszać z przyprawą i olejem, usmażyć. Por i paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Ogórki osączyć i tez pokroić. Do kurczaka wrzucić por i paprykę, razem chwilę przesmażyć. Zdjąć z ognia, dodać ogórki, wsypać ryż, kukurydzę, wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Majonez, jogurt, keczup i przeciśnięty czosnek wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wlać do składników w naczyniu żaroodpornym, lekko przemieszać. Na wierzch ułożyć plastry sera (można użyć tartego).Zapiekać 30 minut w 180 stopniach.